Over Lucas

Het mooiste van fotograferen voor mij is het moment dat ik de foto zie en me dan verbaas over het moois wat ik samen met mijn model gemaakt heb.

Wie ben ik?
Mijn naam is Lucas Winkel. Ik ben met fotografie begonnen vanuit mijn passie voor dans. Mijn eerste camera kocht ik met name om filmpjes te maken van mijn breakdance crew 1984Posse. Al snel nam dit de omslag naar fotografie. Stap voor stap leerde ik meer over fotografie en daarmee breidde mijn cameratas zich uit. Als ik nu ergens op locatie kom, heb ik vier flitsers, drie lenzen en een full frame camera bij me. Wie had dat ooit gedacht?!

 

Your first 10.000 photographs are your worst – Henri Cartier-Bresson

Na van alles geprobeerd te hebben, ben ik erachter gekomen dat portretfotografie mij het beste ligt. De kunst om iedereen mooi op de foto te krijgen, dat is waar mijn hart warm van wordt. Werken op locatie met een mooi uitzicht in combinatie met een model of binnen in een ruimte met gek TL licht of helemaal geen licht, dit is mijn uitdaging! Door mijn draagbare lichtset overal mee naar toe te nemen, creëer ik op iedere locatie creatief licht. Is het licht op locatie perfect? Dan werk ik ook graag met natuurlijk licht.

Geen van de foto’s op de website is in een fotostudio gemaakt. Ze zijn of op locatie buiten gemaakt, of binnen bij mensen thuis, op hun werk of in een sportzaal. Professionele foto’s overal en voor iedereen, dat is wat ik mogelijk wil maken.

Heeft u een leuk, spontaan of gek idee voor een foto? Neem vooral contact met mij op, ik ga graag elke uitdaging aan!